Marjo Grootscholte

Mijn naam is Marjo Grootscholte, dochter van een bruisend tuindersgezin en ruim 18 jaar woonachtend in het Westland. Met deze achtergrond is het ook niet gek dat ik mijn interesse in de plantensector heb gevonden. Mijn passie is fotografie. Van interieurfotografie tot productfotografie, maar mijn specialiteit ligt op het gebied van sfeerfotografie. De uitdaging bij het maken van sfeerfoto’s ligt voor mij bij het eindresultaat. De klant verleiden om een product te kopen.

Ik bied mijn klanten een totaalpakket. Dit houdt in dat ik samen met de opdrachtgever de sfeer en de doelgroep bepaal en daarna alle activiteiten rondom de fotografie voor de opdrachtgever uit handen neem. Dit betekent dat ik op zoek ga naar de perfecte locatie of creëer zelf een locatie met de juiste accessoires zodat de mooiste sfeerbeelden ontstaan. Regelmatig werk ik samen met stylisten.

Waarom

  • Kennis van styling;
  • Gediplomeerde fotograaf;
  • Verstaat de handel in planten;
  • Ervaring in het maken van sfeerbeelden.

Achtergrond

Geruime tijd ben ik al aan het fotograferen. Het begon in 2006 met productfotografie voor de site van FloraPlanet. Dit vond ik zo leuk dat ik meer in de fotografie ging verdiepen. Daarnaast ben ik ook altijd bezig met interieur styling en heb hiervoor ooit een cursus binnenhuisarchitectuur gevolgd.

Toen ik ooit via Carl Sales Support een opdracht kreeg om een plant te stylen en te fotograferen in een interieur, was bij mij het plaatje duidelijk. Hier ga ik mijn beroep van maken. In 2010 ben ik dan ook gestart met de opleiding vakfotografie op de Fotovakschool te Rotterdam waarvan ik reeds de papieren op zak heb.

Naast sfeerfoto’s, die gebruikt kunnen worden voor websites, hoezen, etiketten, bedrijfspresentaties etc., ben ik ook veel bezig met het totaalconcept voor mijn klanten.